Her er forskellige medier jeg har deltaget i .

05. oktober 2020 kl. 11:40 Af Maria Glasius Lange

 

NYKØBING Det er syv år siden, at hun flyttede fra sin butik i Nygade, men i juni var Isabel klar til igen at udvide sin forretning udover det showroom, hun i mange år har haft i København. Og så gjorde coronasituationen lokalerne billige at leje.

Kundegruppen i hendes showroom er primært trans-personer, der har brug for hjælp med udstyr som brystproteser eller stiletter i store størrelser. Og da de foretrækker at holde besøgene under private omstændigheder, er butikken i stedet udstyret med sager til en bredere målgruppe - som lingeri, erotiske kjoler og uniformer, støvler og hjælpemidler.

- Jeg har oplevet, at flere af mine tidligere kunder fra Nygade har været på besøg, og folk er i det hele taget glade, når de opdager, at jeg har åbnet butik igen. Men det er en opstartsperiode, og jeg har lige skullet gennemskue, hvor meget af handlen, der er rykket over på internettet, siden jeg sidst havde butik.

Derfor er butikken foreløbig åben fra onsdag til fredag, men hun ansætter gerne en medarbejder for at kunne holde butikken åben de fleste dage, hvis efterspørgslen er der.

I øjeblikket er transpersonerne derfor stadig hendes primære kundegruppe, og det var et rent tilfælde, at hun kom i kontakt med denne gruppe.

- Jeg åbnede en butik med varer i samme genre centralt i København, og der kom flere transpersoner ned. Jeg begyndte at overveje, om der var et marked for dem helt specifikt, og jeg lærte, hvad de havde brug for. Men der kom også flere andre typer kunder i butikken.

Isabel er nu flyttet ind i et hus i Horbelev, hvor hun har åbnet et nyt showroom for transpersoner, og hvor der også er et fotostudie med mulighed for at få taget stilfulde fotos. Hun laver gerne makeup'en og tilbyder et sted, hvor man kan være i sin fetich. For mange af de personer, der kommer hos hende, holder deres lyst til at klæde sig om hemmelig.

- Det viser sig, at jeg er den eneste i Danmark, der er specialiseret i det her. Jeg har besøgende fra hele Danmark, fra Norge og Sverige og faktisk også flere amerikanere.

Hendes oplevelse er, at det stadig er et tabu for mange voksne at tale om. Mange af hendes kunder er over 40 år og skjuler deres lyst til at klæde sig om for deres partner og kolleger.

- Så selvom man taler lidt mere om transpersoner, så er det måske lettere for de unge, hvor man gerne må være lidt af hvert. Når mine kunder har valgt at fortælle det til partneren, er de blevet skilt i fire ud af fem tilfælde.

Med butikken vil Isabel - udover at henvende sig til en bred kundegruppe - også gerne sælge eksklusivt tøj, til når man skal i byen. Men i og med, at bylivet er under restriktioner, har der ikke været det store salg til lige de kunder.

- Med mine faste kunder og transpersoner oplevede jeg kun en sjælden stilhed i de første 14 dage efter nedlukningen i marts. Men kort tid efter blev der rigtig travlt på hjemmesiden.

Foto af: Claus Hansen

OBS. Jeg har redigeret 2 steder i teksten. Der bliver skrevet at klæde ud!. Det udtryk bruger jeg ikke, men at klæde om :-)


P4 i 2014

 

 

Stiletter i størrelse 45. Brystproteser. Speciel foundation til at dække skægstubbe. Det er ikke noget, der altid bliver mødt med forståelse.

- Accepten i samfundet, navnlig i Danmark måske, trænger nok til et eftersyn. Lad os kaldet det dét, siger Tina Gastro, der selv er transvestit. Hun bliver bakket op af formanden for Transvestitforeningen i Danmark.

- Det er svært at forstå, og det er svært at forklare. For hvorfor er man det, kan man ikke bare lade være, fortæller Marianne Peuckert.

I Korsør ligger et frirum med højt til loftet

I Korsør ligger Salon Isabel, hvor transvestitter kan købe proteser, tøj, makeup - og ikke mindst få en makeover, hvor de kan se sig selv som kvinde med paryk, makeup og dametøj.

Selve dét at få lov til at være omklædt. Stavre rundt i nogle hæle, man ikke kan gå på, og føle sig som en klovn. Det er fantastisk. Intet mindre end dét.

Tina Gastro

Netop her tilbyder indehaver Isabel Hollesen et fordomsfrit rum, hvor transvestitterne kan være sig selv.

- At kunne komme herned og få lov til at opleve dét at være kvinde uden fordomme af nogen som helst art. Tværtimod. Der er en masse varme og en masse glæde. Det er rigtig vigtigt, fortæller Tina Gastro.

Der skal rykkes ved nogle holdninger

Indehaver Isabel Hollesen håber, at hun måske kan være med til at rykke ved den manglende forståelse af transvestitter.

- Jeg håber helt klart, at vi får rykket nogle grænser herhjemme. For det er nogle meget gammeldags holdninger at have, fortæller indehaver Isabel Hollesen.

Hun har kunder fra hele landet og sågar fra Sverige, Norge, Tyskland og Spanien.

 

 

 


 

 

 

 

Balle-trusser

og parykker: Isabel hjælper transvestitter med skønheden

Det giver mig et kick, når en kunde glædestrålende melder tilbage, at jeg har hjulpet ham, fortæller Isabel, der driver en anderledes tøjbutik.

 

 

 

 

 

 

 


Ekstra Bladet xtra

 

Josephine hos mig hvor der vises hvordan der sminkes, klædes om og en kort fortælling af Josephine om hendes liv som transperson. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Når 2 køn ikke er nok 

 

Jeg deltog i det første program ud af 4 sammen med min skønne kunde, Josephine Blunt. I programmet fortæller jeg lidt om mine kunder, mine erfaringer og vi møder Josephine der får lagt makeup og går en tur i byen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DR1-serie om transkønnede får Bent-prisen

Lisbet Barrett og Vibeke Heide Jørgensens serie ’Når 2 køn ikke er nok’ modtog tirsdag Bent-prisen i forbindelse med filmfestivalen MIX Copenhagen.

Gennem historien har de transkønnede nærmest været usynlige på dansk film og TV - men det blev der for alvor ændret på i årets løb, hvor både DR1, TV 2 og DR K sendte film og produktioner om transkønnede i bedste sendetid.

Det mener juryen bag Bent-prisen, som tirsdag for 6. gang uddelte prisen til den bedste danske fiktions- eller dokumentarproduktion, der sætter lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede og queer personers liv på film.

Årets hovedpris på 10.000 kroner gik til programserien ’Når 2 køn ikke er nok’, som DR1 sendte i august og september i år, og som var tilrettelagt af Lisbet Barrett og Vibeke Heide Jørgensen fra DR Fakta.

 

 

 


Familiejournalen

Sammen med min kunde Tina var jeg i Familiejournalen. Det blev til en dobbeltsidet artikel med billeder af Tina og mig. Der blev også lagt lyd ind på deres hjemmeside.

Da jeg har fået ny hjemmeside, kan der desværre ikke længere refereres til min artikel om hvor man går hen.

- Hej, jeg hedder Tina.

Hvis det ikke var for det mildest talt kraftige håndtryk og den noget mørke stemme, ville man slet ikke være i tvivl om, at den flotte, stilfulde person, der hilser hjerteligt på os, i høj grad er af det feminine køn.

Men bag den smarte, sorte nederdel og den feminine, chikke frisure gemmer der sig faktisk et fuldblods mandfolk på 192 cm.

- Jeg skulle blive 40 år, før jeg turde indrømme over for mig selv og alle andre, at jeg har en stor trang til at klæde mig i kvindetøj, fortæller den 44-årige transvestit, der sammen med Familie Journal er på besøg i Danmarks måske eneste salon for mænd med netop det lidt særprægede behov.

"Unormale" følelser

Når Tina, som foretrækker at blive betegnet "hun" samt kun med sit kvindenavn i artiklen her, tænker tilbage, kan hun sagtens se, at transvestismen altid har været en del af hende.

- Lysten til at røre ved blødt kvindeundertøj og kjoler havde jeg allerede som barn, men det er jo følelser, der virker unormale for en dreng, så derfor bliver de som regel undertrykt. I teenageårene kunne jeg kokettere lidt med det, men da jeg var 19 år, blev det en smule problematisk.
 

Konen vidste intet

For at slippe væk fra de mystiske følelser valgte Tina en meget maskulin karrierelinje, og Tina har også både haft flere kærester og været gift.

- At min kone og jeg blev skilt i 2009, havde intet med min transvestisme at gøre, for hun vidste intet om det og opdagede aldrig, at jeg en gang hvert halve år lige snuppede et par af hendes trusser et øjeblik.


 Tlf-tid: Mandag - fredag 11-16. Send gerne en  Sms: +45 42721572 

(hvis jeg er optaget med kunder, svarer jeg ikke tlf. )

Email: kontakt@boutiqueisabel.dk

Copyright på alle billeder 2002-2024

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk